hypotheek berekenen

Wat voor huis is mogelijk om te kopen?

Je hebt dat droomhuis gezien met een terras aan het water, maar helaas kun je niet zomaar ieder huis kopen wat je wilt. De bank waar je het geld leent om het huis te kopen, wil wel de zekerheid dat je de hypotheek ook kunt betalen iedere maand. Ook bij het oversluiten van je hypotheek krijg je te maken met een maximaal bedrag, op de website van NHP.nl kun je eenvoudig door een paar gegevens in te vullen je maximale hypotheek berekenen. Hier heb je inzicht in de mogelijkheden die je hebt bij een hypotheek, natuurlijk kan het een klein beetje afwijken van het exacte bedrag.

Hypotheek en belasting

Met een hypotheek berekenen wordt er geen rekening gehouden met eventuele voordelen van een belastingregel, dit komt omdat niet iedereen te maken krijgt met dezelfde regels, hypotheekrenteaftrek bijvoorbeeld is niet voor iedere hypotheekvorm. Sommige vormen die vroeger mogelijk waren bij een hypotheek zijn tegenwoordig ook niet meer mogelijk, hierbij was het mogelijk om aan het eind van de looptijd de hele hypotheek af te lossen. Alle haken en ogen betreft belastingen kun je allemaal lezen op de website van NHP.nl 

hypotheek berekenen

Rekening houden met tegenslagen

Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je krijgt te maken met tegenslagen, met je hypotheek berekenen moet je ook nadenken of je het maximale bedrag ook wilt gebruiken? Je moet er ook rekening mee houden dat je na een tegenslag ook nog je maandlasten kunt betalen, hierbij kun je denken aan situaties als je baan verliezen. Maar ook het overlijden van een van de partners kan je in de problemen brengen, vaak is een scheiding ook een reden om een huis te verkopen. Wil je ook na een dergelijke situatie nog je huis kunnen betalen, houdt hier dan rekening mee bij het hypotheekbedrag wat je wilt lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *