Wat is een schipperspet?

Een schipperspet, wellicht een onbekende term voor jou, echter zul je deze ongetwijfeld wel kennen. Het is vrijwel ondenkbaar dat je deze nog nooit hebt gezien. Zeker de afgelopen jaren hebben ze een nieuwe opmars gemaakt. Dit komt omdat het opnieuw in de mode is geraakt, onder andere omdat het aantal grote bekendheden deze petten regelmatig zichtbaar droeg. Schipperspetten zijn voor zowel mannen als vrouwen en zijn daarom erg populair geworden. Je hoeft dus ook niet veel moeite te doen wil je de mooiste schippers pet kopen. je bent er één klik van verwijderd.

Hoe ziet een schipperspet eruit?

De schipperspet heeft wat weg van een pilotenpet of een machinistenpet. Het heeft een soort aflopende vorm met aan de voorkant een gevlochten koord. Dit gevlochten koord is vaak afgezet met knopen. Deze knopen kunnen zilver of goud zijn. Hierop is een anker zichtbaar. De kleur van de schipperspet is doorgaans donkerblauw of marineblauw. Dit heeft natuurlijk te maken met de oorsprong van de pet. Tegenwoordig vind je ze echter in alle soorten en maten en zijn ook de kleuren niet langer beperkt tot het oorspronkelijke ontwerp.

Functies schipperspet

Schippers droegen natuurlijk een pet niet voor de mode. Ze hebben dit bewust gebruikt en gedragen. Dit komt omdat er vele voordelen zijn die deze pet met zich meebrengt. Het is echter niet heel aannemelijk om er vanuit te gaan dat de dragers van deze petten tegenwoordig op zoek zijn naar functionaliteiten of gebruiksgemak. Er zit bijvoorbeeld een leren zweetband onder die ervoor zorgt dat de pet niet zomaar van je hoofd af zal vallen. In een beroep als schipper kun je je uiteraard voorstellen hoe onprettig het zou zijn om te moeten omgaan met pet die om de haverklap afvliegt. Hierbij hebben we het dan niet over een wandelingetje, maar het manoeuvreren van een schip in een heuse storm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *