Osseforth

Wanneer heb je aanhangerrijles nodig?

Je hebt aanhangerrijles nodig als je met een aanhanger wilt rijden. Deze aanhanger mag niet meer wegen dan 3500 kilogram. Als de aanhanger meer weegt, heb je een vrachtwagenbewijs nodig. Door rijlessen te volgen, kun je het aanhangerrijbewijs halen. Hiermee mag je met een aanhanger de weg op en is de veiligheid in het verkeer beter gewaarborgd.

Aanhangerrijles

Hoe ziet een aanhangerrijles eruit?

Een aanhangerrijles bestaat enkel uit een praktijkles en een praktijkexamen. Je hoeft dus geen theorie te leren of een theorie-examen te doen. Je start altijd met een aanhanger proefles. Tijdens de proefles krijg je een beeld van de instructeur. Bovendien krijgt de rijinstructeur dan ook een goed beeld van jouw vaardigheden en je talent. Na de proefles kan de instructeur inschatten hoeveel rijlessen je nodig hebt of welke cursus het beste bij je past.

Rijbewijs

Binnen hoeveel dagen haal je je aanhangerrijbewijs?

Het aanhangerrijbewijs staat ook wel bekend als het BE-rijbewijs. Binnen hoeveel dagen je dit kan halen, hangt weer af van je ervaring, je talent en je voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Duo BE Opleiding hierbij volg je met twee personen op 1 dag de opleiding en doe je het rijexamen. Je kunt ook kiezen voor een dagopleiding waarbij je de hele dag les krijgt en ’s middags het rijexamen doet. Verder is het ook mogelijk om een reguliere opleiding te volgen, waarbij je rijlessen volgt op verschillende dagen.

Waar kun je het rijlessen volgen voor het BE-rijbewijs?

Je kunt door heel het land rijlessen volgen voor het BE rijbewijs. Woon je in Limburg? Dan kun je rijlessen volgen bij Osseforth Opleidingen. Dit is dé rij- en beroepsopleider voor de regio Sittard-Geleen, Maastricht, Echt, Venlo en Heerlen-Kerkrade. Tijdens de rijcursus krijg je les van professionele en getrainde rijinstructeur, waardoor het slagingspercentage hoger ligt dan het gemiddelde.