Voor de echte barbecue liefhebbers!

Er zijn mensen die nooit, af en toe en heel veel vaak barbecueën. Hoe vaker je barbecuet, hoe fijner het is dat er meer afwisseling is bij de gerechten. Het is namelijk niet echt een succes als je elke keer hetzelfde gerecht maakt. Ik ben hier vandaag om heerlijke nieuwe recepten te bespreken en wellicht dat we ook aan de bijgerechten toe komen. Wellicht denk je na deze blog er meteen aan om een kamado te kopen.

Ik heb er ook wel over na moeten denken, want waar vind je nou gemakkelijk inspiratie voor bbq gerechten. De gerechten moeten er leuk uit zien of speciaal zijn, maar moet tegelijkertijd ook bij iedereen in de smaak vallen. Wat dacht je van een klassieke cheesburger? Maar dan voeg je er nu gorgonzola en appel bij. Beleg het broodje met een klein beetje blauwe kaas voor een subtiel accent en voilà. Je kan misschien ook gaan voor de ‘chili chicken’, want bijna iedereen houdt wel van kip alleen combineer je het nu met chilisaus waardoor het toch weer anders is.

Het enige nadeel qua eters tijdens barbecues, zijn de vegetariërs. Bij barbecueën komt men gauw al met een hoop vlees aanzetten, terwijl niet iedereen ervoor kiest dit te willen eten. Iedereen is uiteraard volledig vrij in zijn keus wat hij/zij wel of niet wilt eten. Wat een heerlijk vullende snack is voor vegetariërs, is de tofuspies van de barbecue. Je moet de tofublokjes marineren met zout en peper tot ze mooi bruin zijn. Deze spiesen sluiten goed aan bij een frisse salade met sojasaus. Uiteraard zijn veel vegetariërs blij met gegrilde groenten, feta of taboulé. Dit kan zeker ook dienen als hoofdgerecht. Er zijn uiteraard tientallen andere gerechten te bedenken, dus pak lekker uit. Voor de ideale barbecue gaan? Kijk dan op www.barbecuexxl.nl