Nieuwe dekbedovertrekken nodig? Let op deze 2 dingen!

Een of meerdere sets nieuwe dekbedovertrekken is iets dat je eens in de zo veel tijd moet kopen. Een dekbedovertrek is door gebruik en wassen nu eenmaal aan slijtage onderhevig. De kwaliteit wordt na verloop van tijd dan ook vanzelf minder. Bij de aanschaf van nieuwe dekbedovertrekken is enige aandacht vereist. De kleuren en de materialen zijn in ieder geval zaken waar je goed op moet letten.

dekbedovertrekken

Kies een passend dessin

Als je dekbedovertrekken aan het uitzoeken bent, dan zijn de kleurpatronen en plaatjes die erop zijn afgebeeld de eerste dingen die in het oog springen. Een eerste selectie wordt hiermee algauw gemaakt. De modellen die je niet bevallen, zul je namelijk zeker niet kopen. Dat is logisch, want zodra het dekbedovertrek is uitgespreid, neemt het veel ruimte in beslag. Zo heeft het een forse invloed op de uitstraling van je slaapkamer. Kies daarom altijd een kleurenpatroon dat bij je kamer past én dat je natuurlijk mooi vindt.

dekbedovertrekken

Materiaal

Het dessin mag dan wel het eerste zijn dat opvalt, het belangrijkste aspect aan een dekbedovertrek is toch echt het materiaal. Je bent er de hele nacht mee in aanraking, dus moet het comfortabel zijn. Heb je het ’s nachts vaak koud? Dan is een overtrek van flanel een goede optie. Een katoenen dekbedovertrek is aangenaam voor het hele jaar. Percale katoenen dekbedovertrekken zijn nog een niveautje beter. Als je extra waarde hecht aan een overtrek van duurzame materialen, dan is een Tencel dekbedovertrek waarschijnlijk iets voor jou.

Dit vind je misschien ook leuk...