Spearmint 1

Hoe kun je eindelijk stoppen met roken?

Waarschijnlijk heb je als roker wel ervaring met stoppen met roken. Je hebt dan inmiddels wel gemerkt dat dit nog niet zo makkelijk is. Roken is een verslaving en stoppen gaat helaas niet zomaar. Met onderstaande stappen kun je je beter voorbereiden en het makkelijker maken om echt te stoppen.

Raspberry

Zorg ervoor dat je écht wilt stoppen

Misschien denk je dat het weer eens tijd wordt om een poging te wagen of wil je je familie of vrienden niet steeds teleurstellen… Dit zijn echter geen goede redenen om te stoppen met roken, want zo ga je het waarschijnlijk nooit volhouden. Je hebt voldoende doorzettingsvermogen nodig en dit krijg je alleen als je zelf ook écht wilt stoppen.

Verdiep je in de nadelen van blijven roken en de voordelen van stoppen, zodat je jezelf meer kunt overtuigen. Ben je er 100% van overtuigd dat het beter is om te stoppen? Dan kun je verder naar de volgende stap!

Plan je stopdatum in

Het is nu echt klaar met dat uitstelgedrag. Je plant je stopdatum in en je gaat dan ook echt stoppen. Dit hoeft niet vandaag of morgen te zijn, maar over een week of enkele weken kan ook. Je kunt je dan in de tussentijd nog meer voorbereiden en je meer verdiepen in de voordelen van het stoppen. De datum staat echter wel vast, dus op die datum stop je echt.

Rainbow

Schaf een hulpmiddel aan

Hulpmiddelen kunnen je helpen om echt te stoppen met roken. Zo kunnen e-sigaretten met e-liquids echt een uitkomst bieden. Als je hier gebruik van wilt maken bij het stoppen, koop de e-sigaret en e-liquids dan alvast van tevoren.