Het debuut van ‘high school comedy’

High school comedy films, een populair genre onder de jongeren, maar ook volwassenen kunnen hiervan genieten. Veel drama en gedoe en daarnaast grappige gebeurtenissen die het verhaal ook vermakelijk maken en maken dat je maar blijft kijken. Deze films zijn echte geniet films voor jong en oud. De film Fast Times at Ridgemont High wordt gezien als de trendsetter van dit genre. In deze eerste film waarin dit genre eigenlijk pas echt is ontstaan zoals het nu wordt gekend komen veel herkenbare onderwerpen zoals seksuele ontwikkeling, relatieproblemen, toekomstdromen en de stress daaromheen of juist helemaal niet weten wat je met je leven wil doen zoals zichtbaar is bij het karakter Jeff, met zijn eigen iconische vans instappers heren.

Wat dit genre leuk maakt

Naast het feit dat de films uit dit genre over het algemeen ronduit hilarisch zijn, zijn ook veel van de situaties die in de films komen tot een zekere strekking herkenbaar. Zeker voor tieners in dezelfde leeftijdsgroep als de film karakters zitten, maar ook voor jongere en oudere mensen die de situaties herkennen van vroeger of van familie en vrienden. Om bijvoorbeeld seksuele ontwikkeling en de twijfels en onzekerheden daarover te nemen. Dit is een fase waar elk mens doorheen gaat in de puberteit en het kan dan ook een goed gevoel geven dat je niet de enige bent.

Fast Times at Ridgemont High

Fast Times at Ridgemont High vormt zoals eerder benoemd eigenlijk het debuut van het genre ‘high school comedy’. De iconische figuren en items, zoals dus de instappers heren van Jeff, die uit zijn eigen kledingkast kwamen, hebben een heel nieuw genre in het leven geblazen waar nog steeds veel series en films over worden gemaakt. Hoe de jongeren in de film hun eerste stappen naar de volwassenheid zetten en dit allemaal op een eigen, unieke manier doen is een fenomeen dat overal zichtbaar is en de comedy die erbij hoort maken deze film en films die hierna in hetzelfde genre gemaakt zijn zeker een aanwinst voor de filmindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *