Band

Een tribute band kunnen je onmogelijkste dromen laten uitkomen

Waarschijnlijk heb je wel een favoriete artiest of band waarvan je nooit dacht deze live bij te kunnen wonen. Misschien is het een band dat niet meer optreedt of wellicht is het vrijwel onbetaalbaar om naar een concert van deze artiesten te gaan. Daar hebben een hoop bands een oplossing voor gevonden, namelijk het nastreven van hun idool. Een coverband die helemaal in het thema staat van een bekende band en hier ook al hun nummers speelt, dit wordt een tribute band genoemd.

 DJ

Verschillende bands

Al decennialang is het tribute genre voor bands een zeer populaire keuze geweest voor verschillende gelegenheden. In de loop der jaren hebben veel tributebands een enorme schare fans voor zichzelf opgebouwd, zoals Iron Maidens, een tributeband die alleen bestaat uit vrouwen die Iron Maiden-muziek spelen. De Zweedse popband A * Teens kan muziek spelen van ABBA. En Queen’s tributeband Queen Extravaganza Tour opgericht door Queen-drummer Roger Taylor.

Bands in Nederland en België

Ook in Nederland en België kun je een verscheidenheid aan tribute-bands vinden, van Hendrix Neon Angels tot gitarist Jimmy Hendrix tribute, tribute-bands Doe Maar (met Doe Maar-muziek) en Madonna Tribute Act om Love for Madonna’s te laten zien. Dit is geschikt voor jou als organisator van een feest of evenement, want het geeft je veel mogelijkheden en vergroot je kansen op het boeken van een eerbetoon dat precies bij de gelegenheid past.

Belangrijk bij tribute bands

Het feit dat je overweegt een tributeband te boeken, betekent hoogstwaarschijnlijk dat je veel weet over de tracks van een bepaalde band, of dat de persoon die je voor die band boekt erg geïnteresseerd is. Daarom is het belangrijk dat de betrokken gevorderde band suggesties van jouw kant accepteert bij het samenstellen van een afspeellijst. Natuurlijk heb je bepaalde nummers waar je naar wilt luisteren, dus zorg ervoor dat je de band vraagt ​​of ze zich bij hen kunnen voegen in de lijst met optredens voordat je een optreden boekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *