De 6 grootste voordelen van uitzendkrachten

De inzet van uitzendkrachten kan duidelijke voordelen geven, zoals flexibiliteit. Voor organisaties die echter niet eerder met flexkrachten hebben gewerkt, zoals zij ook wel liefkozend genoemd worden, kan het echter een spannende onderneming zijn. De tarieven zijn zo opgevraagd, maar wat levert het op en wanneer is het beter om toch voor vast personeel te kiezen? Onder tijdelijke werknemers vallen ook freelancers en interim professionals. We gingen het gesprek aan met XL Studenten Uitzendbureau als landelijk expert, en zetten de belangrijkste voordelen van uitzendkrachten op een rijtje.

1. Tijdelijke vervanging van personeel
Een flexkracht kan een nuttige vervanging zijn wanneer een vaste medewerker ziek is of bij zwangerschapsverlof. Per dag kan de samenwerking worden opgezegd. Dit houdt in dat ook in de vroege ochtend gebeld kan worden wanneer iemand ziek is, zoals bij functies als receptionist. Een uur later meldt de vervanging zich op kantoor voor een dag werk.

2. Geen administratieve verplichting
Het uitzendbureau is de partij die verantwoordelijk is voor uitbetaling en administratieve afhandeling zoals contracten. Het enige wat zelf moet worden gedaan, is digitaal akkoord geven op de gewerkte uren.

3. Werving & Selectie kost zelf geen tijd
Het proces van werving is ook eenvoudig: noem uw wens en eisen en het uitzendbureau doet al het werk rondom werving. Zij gaan direct aan de slag met het schrijven van een vacaturetekst en zoeken in hun bestaande poule naar een match. Het eerste sollicitatiegesprek verloopt via het uitzendbureau, waarbij zij een eerste selectie maken uit kandidaten. Garantie voor de perfectie match geeft het niet, maar het scheelt veel kopzorgen. De uiteindelijk keus ligt bij de opdrachtgever.

4. Gespecialiseerde vaardigheden

De bestaande poules bieden een verder voordeel: specialisatie. Een beetje uitzendbureau heeft al tientallen duizenden werkzoekenden in bestand. Zij zijn geplitst in expertise en vakgebied. Er is daarom altijd iemand te vinden die aan de specifieke eisen van uw organisatie voldoet. XL heeft vestigingen door het hele land, maar vooral als uitzendbureau in Amsterdam is te zien dat een netwerk in studentensteden zorgt voor een breed bestand betreft studierichtingen.

5. Inbreng van nieuwe perspectieven
Het geldt voor elke personeelsituatie, maar nieuwe gezichten zorgen voor een frisse blik. Een uitzendkracht heeft soms al voor diverse bedrijven een kortlopend project gedaan en hierdoor een andere kijk op het werk door deze ervaring.

6. Een lange termijn samenwerking is nog steeds mogelijk
Bevalt het functioneren van de flexkracht goed? Er zijn altijd opties om hem/haar in eigen dienst over te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...