Sauerland

Bezienswaardigheden in Sauerland

Voor de meeste mensen staat Sauerland bekend als skiregio. Maar ook de rest van het jaar is het een mooie bestemming om je vakantie door te brengen. Het natuurgebied is erg indrukwekkend met hoge bergen, grotten, stuwmeren en leuke historische steden. Je vermaakt je zeker hier door wandelroutes te volgen of lekker een stuk te gaan fietsen. Je komt onderweg middeleeuwse kastelen tegen of burchten die er verlaten bij staan.

De natuur van Sauerland

Sauerland

In het zuiden ligt het gebergte Het Rothaargebergte met de Langenberg die 843 meter hoog is. Het is een beschermd natuurpark met wandelroutes door de beuken en dennenbossen. Daarnaast is er de indrukwekkende hangbrug die over een kleine kloof gehangen is. Een ander natuurwonder zijn de grottenstelsels van de Atta Grot. Er zijn fantastische druipstenen en gordijnen van kalk te zien. De stelsels zijn maar liefst 6000 meter lang die jaarlijks door veel toeristen worden bezocht. Als laatste is het de moeite waard om het stuwmeer Möhnesee te bekijken. Het is een gigantische stuwdam met wandelpaden en fietsroutes eromheen. Ook bevinden zich er stranden langs de oevers.

Interessante plekken in Sauerland

Sauerland

In de omgeving van Ramsbeck zijn ertsmijnen die je kan bezoeken. Met een trein rijd je de berg in waar je vervolgens met een gids door de mijnschachten gaat lopen. Een unieke en spannende ervaring om mee te maken. Ook kan je de kopermijnen Kilianstollen bezoeken onder begeleiding waar tot midden twintigste eeuw nog naar koper werd gezocht. Als laatste heb je bij de burcht van Altena een mooi uitzicht over de omgeving. De burcht zelf heeft oude zalen uit de middeleeuwse tijd die je kan bekijken.