Ben jij al summer ready?

De afgelopen weken mochten we in Nederland niet klagen over het weer. Mensen gaan massaal weer richting het strand of varen op de plassen. Voor dit soort dagen moet je af en toe zonder kleding lopen of ga je het water in om af te koelen. Er lopen genoeg mensen rond die er qua lichaam perfect uitzien, maar er zijn zat mensen die zich schamen. Zorg er dan voor dat je deze zomer even goed in shape komt.  Sporten voor mannen is één manier om een goeie body te krijgen, maar er zijn natuurlijk ook andere manieren.

Het klinkt natuurlijk heel logisch om te zeggen, maar je moet gaan bewegen. Je kan dit op meerdere manier doen. Je kan gewoon buiten de deur een stukje gaan rennen over straat of door het park. Je kan een aantal keer per week gaan fietsen of een combinatie van beide. Daarnaast is het misschien wel handig om een sportschool in te duiken en eventueel een personal trainer te strikken. Vaak hebben deze trainers kennis over de juiste oefeningen en gebruik van gewichten. Je kan ook extra informatie vinden over lifestyle nieuws, hier kun je vaak ook nog artikelen of handige tips vinden over bijvoorbeeld sporten.

Op je eten letten is natuurlijk erg belangrijk. Je kan natuurlijk niet non stop fast food gaan eten en dan erbij sporten, dan schiet je er niks mee op. Ik raad ook weer af om dieet te gaan. Op dieet gaan is echt iets voor het korte termijn. Je zult gaan afvallen, maar dit blijft niet lang zichtbaar. Het is daarom belangrijk om een bepaalde balans te vinden tussen het sporten en het eten.

Tot slot is het belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Als je honger hebt moet je gewoon kunnen eten, maar probeer dan iets gezonds te eten in plaats van een suikerbom. Daarbij als je veel sport en je lichaam is uitgeput of heeft last is het ook belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Wees lief voor jezelf en je lichaam.